De internationale keuken


Altijd als ik de nieuwste nieuwsbrief ontvang uit Frankrijk, dan kijk ik even op de website of er niet toevallig ook een nieuw recept is verschenen. Ik heb het dan over de nieuwsbrief SLURP van Ilja Gort, wijnboer en levensgenieter in Frankrijk. Zijn Château La Tulipe dateert uit de 13e eeuw en heeft een lange geschiedenis, eerst als militair kasteel, later als wijnchâteau. Wel een lekker recept met bietjes en geitenkaas, Franser kan je het niet krijgen dus genieten zou ik zeggen.

💪 Meer over Ilja Gort op → deze pagina.

🍞 Zelf was ik vandaag brood aan het bakken met mijn nieuwe broodbakmachine, weet u nog? En ik moet zeggen als we er dan een heerlijke zelfgemaakt kippensoep bij hebben dan is mijn lunch, Hollands als het is, weer helemaal geslaagd. Mijn bruine brood is simpel en gemakkelijk van Abdij van AH, 2 broden uit 1 pak.

Blijft er qua receptuur weinig over vandaag, geen recept voor Kippensoep? Nee niet eens, maar dat ga ik uitschrijven in een recept op mijn eigen kooksite.

Op mijn kooksite staan natuurlijk wel heel veel andere makkelijke en snelle recepten en om er dan meteen maar even een internationale blog van de maken, een Belgisch receptals variatie op de Italiaanse Limoncello. Een toetje wat ik tegenkwam, "waarvan je tanden op vakantie gaan" omdat er zeker 40 gram fijne kristalsuiker in gaat.

Om met Ilja Gort te spreken: Allô allô, bonjour et bon apetit!

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.