Blijf weg uit Rotterdam

Rijkswaterstaat heeft een stellig advies om Rotterdam vooral te vermijden. 

Wie afgelopen weekend in of rondom Rotterdam heeft gereden heeft meegemaakt wat voor ellenlange files er stonden. De reden? Rijkswaterstaat pleegt onderhoud aan de Beneluxtunnel en deze werkzaamheden kunnen absoluut niet uitgesteld worden.

Het gaat onder meer om het vervangen van asfalt dat volgens Rijkswaterstaat zo ernstig beschadigd is dat er bijna niet meer overheen gereden kan worden.

Beneluxtunnel onderhoud

De Beneluxtunnel werd in de richting van Den Haag/Westland/Rotterdam-Noord gesloten. Het verkeer moet daardoor omgeleid worden via de van Brienenoordbrug. In eerste instantie communiceerde Rijkswaterstaat vertragingen van dertig tot zestig minuten. In de praktijk liep dit heel anders uit.

Het verkeer stond muurvast op de van Brienenoordbrug en vertragingen liepen gerust op tot twee uur. Zaterdagmiddag was het al een drama, maar zondag ging het nog verder mis toen er een ongeluk was gebeurd op de brug.

Een dramatisch weekend, vervelend, dat kan een keer gebeuren. Zeker. Alleen wachten Rotterdammers en omgeving de komende twee weekenden dezelfde ellende. Zowel aankomend weekend als met Pasen vinden er werkzaamheden aan de Beneluxtunnel plaats. Reken op flinke vertragingen.

Het advies van Rijkswaterstaat?
Mijd Rotterdam, aldus de dienst tegenover Rijnmond. Daarbij heeft Rijkswaterstaat het aloude Autoblog Advies overgenomen in een ietwat mildere vorm. Wij zeggen gewoon blijf weg uit Rotterdam! Ik herhaal, blijf weg uit Rotterdam!

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Inwoners van de stad willen graag naar huis. En ook voor de omliggende gebieden in regio Rijnmond, Lansingerland en het Westland moeten automobilisten over de van Brienenoordbrug richting het noorden rijden. Het kan wat genuanceerder: kom niet naar 010 voor een dagje shoppen en ga niet de van Brienenoordbrug over richting het zuiden als je later op de dag weer terug over die brug moet.


Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.