Kerstgroet van....

 

Een veelbewogen jaar loopt ten einde. Aan het begin van dit jaar bestond Groep Omtzigt uit een klein team en een Kamerlid en werkten we aan concrete plannen voor beter bestuur, echte bestaanszekerheid en minder migratie. 

Na de val van het kabinet in juli veranderde alles: in augustus werd Nieuw Sociaal Contract opgericht, in september presenteerden we 44 topkandidaten voor de Tweede Kamer, in oktober een verkiezingsprogramma en in november haalden we vanuit het niets 20 zetels. Inmiddels is Nieuw Sociaal Contract een ledenpartij met meer dan 10.000 leden. 


Sinds 6 december werken we als Nieuw Sociaal Contract vanuit de Kamer aan onze plannen, en met de eerste successen:  Op ons initiatief komt er een Kamercommissie voor de toetsing van wetten aan de grondwet en grondrechten, een belangrijk voorstel in het kader van goed bestuur uit ons verkiezingsprogramma


Verschillende Kamerleden hebben inmiddels hun eerste maidenspeech gegeven: Caspar Veldkamp tijdens het debat over de EU-top, Danielle Jansen tijdens het debat over de Opiumwet en Harm Holman tijdens het debat over het landbouw- en natuurbeleid. Ook Nicolien van Vroonhoven en Wytske Postma kwamen in actie tijdens de debatten over de Tweede Kamervoorzitter, de najaarsnota en Klimaat en energie. 
Agnes Joseph nam het initiatief voor een debat over de pensioenhervorming. Die operatie, waarbij 1500 miljard oude pensioenrechten (meer dan 100.000 euro per volwassen Nederlander) worden omgezet naar een nieuw stelsel zonder inspraak. Alleen al hierdoor komt de discussie op gang in Nederland. Want NSC wil en wilde altijd dat deelnemers dat collectief zelf mogen besluiten. 

Deze week nog nam de Tweede Kamer een NSC motie aan met een juridisch onderbouwd voorstel om de stikstof norm van 0,005 mol per hectare per jaar (0,07 gram per 2 voetbalvelden per jaar) te versoepelen. Geen land ter wereld heeft zo'n idioot strenge norm die gebaseerd is om de schijnwerkelijkheid van modellen. We willen het versoepelen naar 1 mol en dat is nog steeds een strenge norm die beschermt.
 
De eerste drie weken boeken we met onze fractie dus al de eerste resultaten. Daarnaast zijn we beschikbaar om verantwoordelijkheid te nemen voor het landsbestuur, maar alleen als we die beloften van beter bestuur, bestaanszekerheid en voldoen aan de grondrechten kunnen waarmaken.

Hartelijk dank voor jouw steun voor onze nieuwe beweging dit jaar!

Ik wens je een zalig Kerstfeest met je dierbaren. En veel moois en goeds voor 2024, waarin we samen verder willen bouwen aan Nederland. 

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.