Treinen in Ohio



De vlammen kwamen tot dertig meter hoog. In de Amerikaanse staat Ohio ontspoorde op vrijdag 3 februari een goederentrein, met een vlammenzee en dikke, donkere rookwolken tot gevolg. Een deel van de bewoners van East Palestine, een dorp dat naast de spoorweg ligt, moest tijdelijk worden geëvacueerd.

Om te voorkomen dat de trein zou ontploffen lieten hulpdiensten tijdens de evacuatie de wagons gecontroleerd leeglopen. In meerdere wagons zaten gevaarlijke stoffen, waaronder butylacrylaat, dat het ademhalingssysteem kan aantasten, en het kankerverwekkende vinylchloride. De vrijgekomen vinychloride werd in brand gestoken. 

Volgens milieuambtenaren is de lucht veilig om in te ademen. Ook zegt Gouverneur DeWine dat het water in de Ohio-rivier, waar vijf miljoen mensen van afhankelijk zijn voor hun drinkwater, niet vergiftigd is. Toch adviseerde hij omwonenden van het rampgebied voorlopig water uit plastic flesjes te drinken. 

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog niet bekend.

Pivage: Ik vraag me dan werkelijk af of dan niemand ooit eens naar het spoor zelf heeft gekeken. Op Twitter kwam ik dit filmpje tegen met de vraag: "Derde wereldland ofzo? Nee Ohio!"





Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.