Extra maatregelen hard nodig?


Het Outbreak Management Team (OMT) komt vanmiddag weer bij elkaar om te praten over mogelijke aanscherping van de coronamaatregelen. Het overleg leidt tot een advies aan het kabinet. De experts van het OMT, onder wie RIVM-baas Jaap van Dissel, praten morgen het kabinet bij tijdens een overleg in het Catshuis.

Het definitieve besluit valt vrijdag 12-11-2021 (dus na carnaval???) , waarna zeer waarschijnlijk een persconferentie volgt met demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge.

Het is nog niet zeker dat er dan daadwerkelijk nieuwe regels worden aangekondigd. Mogelijk vindt het kabinet het nog te vroeg om al conclusies te trekken, nadat vorige week zaterdag aangescherpte regels ingingen. De effecten daarvan zijn vrijdag nog vrijwel niet te zien.

Ingewijden laten weten dat het kabinet nu waarschijnlijk 'meer dan ooit' naar het OMT luistert wat betreft nieuwe maatregelen. Die zouden nu dan ook nog niet op tafel liggen, zeggen bronnen. Het kabinet zou vooral eerste signalen willen zien dat mensen hun gedrag hebben veranderd, bijvoorbeeld door minder te reizen binnen Nederland. Als die signalen uitblijven, zijn maatregelen waarschijnlijker.

Tekst gaat door onder de foto

In Brabant denken ze daar heel anders over. Daar vinden 80 procent van de ondervraagden dat het Carnaval niet door moet gaan. En er zijn ook diverse reacties die werkelijk nergens op slaan.

"Als een radioloog met corona met kankerpatiënten mag werken, waar hebben we het dan nog over?"  Lees hier...

Tent- en Pleinfeesten in groot deel Limburg verboden met ook op carnaval
De burgemeesters in de vijftien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben dinsdagavond verdere beperkingen opgelegd voor feesten in tenten en op pleinen. Dit soort festiviteiten, die met name rond de aftrap van het carnavalsseizoen georganiseerd worden, zijn voor een belangrijk deel per direct verboden. Lees verder...

Pivage:
"Lockdown en heel streng in in regels, kan ons deze winter redden. Kerst komt er weer aan.... was vorig jaar ook niet echt geweldig. Op 29 november 2020 deed Wim Schellekens Lid van het Redteam een oproep.... ik denk dat het zomaar weer kan gebeuren. Lees hier...



Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.