Frikandel Speciaal Tour

Ik ben gek op lekker eten, het is een feestje en ik volg op internet ook veel onderwerpen over eten. Deze week viel er één op waarvan ik zelf ook dacht; Ja dat is nog eens een leuk verjaardag cadeau voor een frikandellen eter. 
 
De Edese Femke van Donselaar is zó gek op frikandel speciaal dat ze een frikandellentour voor haar verjaardag kreeg, langs alle snackbars in Ede.

Het begon als een grapje, vertelt Femke. “Ik grapte ooit bij vrienden Roos en Bas dat het me wel leuk leek om een frikandellentour te doen, omdat ik nogal fan ben van frikandel speciaal. Bas had het onthouden en toen hebben ze me een tour voor mijn verjaardag gegeven.”

Route van 17 kilometer
Voor de tour had Bas een route gemaakt langs twintig Edese snackbars. “Hij heeft alle echte cafetaria op de kaart gezet. Kebabzaken waar je ook een frikandel speciaal kunt kopen hebben we niet mee geteld. We begonnen om 16.00 om 21.00 uur waren we klaar.”

Uiteindelijk bleken drie cafetaria gesloten, failliet of dicht vanwege vakantie te zijn. Dat betekende dat Femke 17 frikandellen proefde in totaal. “Ik heb ze niet alle 17 helemaal zelf opgegeten. We waren met z’n vieren, dus we hebben elke frikandel speciaal door vieren gedeeld. In totaal hebben we allemaal 4,25 frikandel op.”

Saus-ui verhouding
Tijdens de route hield Femke een scorebord bij. Hierop werd de prijs van elke frikandel speciaal genoteerd, en het cijfer dat ze ze gaf. “Bij het keuren heb ik vooral op de smaak gelet, maar ook gekeken naar de verhoudingen van de sauzen en uitjes. Zo vonden we die van Goofy’s Corner wel lekker, maar lag de saus bovenop de frikandel en zat deze er niet in. Die heeft dus wel een halve punt aftrek gekregen.”

Uiteindelijk bleek de frikandel speciaal van ’t Frietje als grote winnaar uit de bus te komen. Het zilver ging naar Henky Penky en de gedeelde derde plek naar Snackpoint ’t Hoekje, Goofy’s Corner en Bakhuus.

Heeft Femke nu genoeg frikandellen op voor het hele jaar? Nee hoor, vertelt ze met een lach. “Ik dacht een dag na de tour: mm ik zou er best eentje lusten. Ik heb het niet gedaan maar ik hou nog evenveel van frikandel speciaal.”






Eerder verschenen blog: Een frikandel waar ook te wereld.


Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.