Duur grapje in Monaco

Ouders van jonge kinderen zullen het maar al te goed weten. Hou dat kroost in de gaten, voor je het weet doen ze dingen waar je zelf nooit rekening mee hebt gehouden. De vader van een vierjarig kind kon dit verhaal zelf ook niet verzinnen. In Monaco heeft een 4-jarige namelijk per Bentley een man aangereden.

Het incident gebeurde op Casino Square. Het gezin van het vierjarige kind verbleef in het peperdure Hôtel de Paris. Toen de familie arriveerde per Bentley Flying Spur werd de auto voor het hotel geparkeerd. Het was de bedoeling dat de sleutels aan een hotelmedewerker zou worden gegeven, zodat deze de auto vervolgens kon parkeren.

Het kind in de auto zag echter zijn kans. Het zoontje stapte uit de auto, liep rondom en stapte vervolgens aan de bestuurderskant weer in. Aldus ooggetuigen. Hij klom achter het stuur van de Bentley en de 4-jarige gaf gas, waarbij de auto naar voren schoot. Op dat moment liep voor de auto een inwoner uit Monaco. De man werd geraakt en kwam onder de Bentley terecht. Het slachtoffer werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis Nice. Na een operatie was de Monegask buiten levensgevaar.

De politie in Monaco doet onderzoek naar het incident. Het kind en zijn familie waren afkomstig uit Armenië, woonachtig in Tsjechië en vermoedelijk op vakantie in de dwergstaat. Vermoedelijk draaide de motor nog op het moment dat de vader was uitgestapt. In een verklaring had hij namelijk gezegd dat de sleutels al niet meer in de Bentley lagen toen hij het hotel binnenstapte.

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.