Opladende Snelweg gebouw in Italië

Het Israëlische Electreon gaat in Noord-Italië bij wijze van proef een stuk opladende snelweg installeren. Juist: een stuk weg waarop elektrische auto’s al rijdend kunnen worden opgeladen.

Electreon, dat zich lijkt toe te leggen op de ontwikkeling van draadloze laadtechniek voor EV’s, gaat daartoe een partnerschap aan met een breed spectrum aan voornamelijk Italiaanse bedrijven en instellingen. Onder hen bevinden zich ook Iveco en Stellantis. Deze (vracht-)autobouwers leveren voertuigen om de techniek mee te testen. Dat is nodig, want uiteraard moet een EV wel ontvankelijk zijn voor draadloos laden.

Het gaat om een stuk weg parallel aan de A35 in Italië, tussen Milaan en Brescia. Dankzij een aansluiting van ongeveer 1 megawatt kunnen hier straks over een lengte van net iets meer dan een kilometer 
elektrische auto’s worden geladen zonder een fysieke aansluiting. Dat kan dus niet alleen bij stilstand, maar ook rijdend.



Behalve de technische kant van de zaak wil Electreon ook onderzoeken hoe er geld kan worden verdiend aan zo’n ‘elektrische tolweg’. Ook worden er tal van ‘Internet of Things’-toepassingen getest, die de veiligheid en efficiëntie van EV’s verder moeten verhogen. Electreon lijkt bepaald geen amateuristische speler en ging eerder in Duitsland een samenwerking aan met onder meer Volkswagen.

Tja.... dat is de toekomst, ik ben er helemaal voor. Dan maar iets betalen.


Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.