Drie gezonde vissen (met recept.)
Van sardines tot makreel, vis heeft een groot aantal voordelen, variƫrend van omega-3-zuren tot eiwitten. Eens heel wat anders dan mijn overige blogs en dt ook nog wel verkiezingstijd. En natuurlijk mogen ook de recepten niet ontbreken, deze vindt je onderaan deze blog.
1. Sardines
Sardines bieden verschillende voordelen. Sardines zijn een geweldige bron van omega-3-vetzuren, ze worden in het wild gevangen en zijn goedkoop. Sardines leveren 2 gram hart-gezonde omega-3 vetzuren per portie van een ons en de laagste niveaus van kwik. Ze bevatten veel calcium en vitamine D , dus ze zijn ook goed voor de gezondheid van je botten. Aangezien de kans groter is dat sardines duurzaam worden gevangen, zijn ze een veilige keuze voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Vette vis zoals haring levert ongeveer 1,5 gram omega-3 vetzuren per portie van een ons. Haring bevat ook meer omega-3-vetzuren dan zalm of tonijn. Ons lichaam kan die vetten niet zelf maken en heeft ze wel nodig. Haring bevat minder kwik dan andere omega-3-rijke vis, zoals tonijn, koningsmakreel, zwaardvis en heilbot.
Veel makreel bevat veel omega-3 vetzuren en weinig kwik, maar niet alle makreel krijgt is gezond. Koningsmakreel, afkomstig uit de westelijke Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, heeft een hoog kwikgehalte.
De recepten!
š Sardines van de grill, een heerlijk visje voor op de barbeque in voorjaar en zomer.
š Pikante Haringsalade, van zure haring, appel en zure room. Heerlijk op een stukje stokbrood.
š Gevulde Eieren met Makreel, met sinaasappelschil en crĆØme fraĆ®che.
Eet smakelijk.
De recepten!
š Sardines van de grill, een heerlijk visje voor op de barbeque in voorjaar en zomer.
š Pikante Haringsalade, van zure haring, appel en zure room. Heerlijk op een stukje stokbrood.
š Gevulde Eieren met Makreel, met sinaasappelschil en crĆØme fraĆ®che.
Eet smakelijk.
REACTIES