Wen er maar aan.

Volgens ingewijden ligt de mogelijkheid om toch over te gaan op mondkapjes in de publieke ruimte alsnog op tafel. Lange tijd was dit onbespreekbaar. Maar kabinetsbronnen geven aan dat Nederlanders na meermaals waarschuwen maar weinig gedragswijzigingen aan de dag leggen. Daarom zouden mondkapjes toch nog een uiterste redmiddel kunnen zijn. Nader overleg daarover volgt nog. Dat het voor de kappers weer gaat gelden en in de horeca ligt ook als optie op tafel. Al met al zou het geen goede zaak zijn in de openbare ruimte om mondkapjes in te zetten door en voor ons allemaal. Rutte heeft het Outbreak Management Team (OMT) om advies gevraagd. Het advies wordt vandaag (maandag) verwacht, en naar alle waarschijnlijkheid zullen daar ook nieuwe maatregelen uit voortvloeien. Hoe veel rode lampjes heeft een dashboard nodig? Dat geldt ook voor mondkapjes, wen er maar aan. (Bron: Telegraaf Premium)

Een mondkapjesplicht is weer terug op de agenda. Het Red Team, een groep onafhankelijke deskundigen met verschillende expertises, stelt in een advies aan het kabinet dat de mondkapjes een rol moeten krijgen in de coronamaatregelen. Volgens het Red Team vertragen mondmaskers de verspreiding van het virus, zorgen ze ervoor dat mensen minder snel ziek worden, stimuleren ze goed gedrag en spelen ze in op het feit dat veel mensen niet door hebben dat ze het virus verspreiden. (zie advies) Dus nogmaals; Wen er maar aan! 


En wen hier ook vast aan. Te veel mensen denken dat we tegen maart volgend jaar een spuitje krijgen en dat het dan klaar is met mondmaskers, afstand houden en coronamaatregelen. Niet is minder waar.” Dat zegt viroloog Johan Neyts (KU Leuven). Maar wanneer kunnen we dan weer helemaal ’los’? Nu denken veel mensen: even de winter doorzweten, in april een prikje en dan zorgeloos de zomer van 2021 in. Met corona alleen nog als nare herinnering uit rampjaar 2020. Het is verleidelijk zo te denken, nu verschillende kandidaat-vaccins in de eindsprint lijken te zitten. Ik zelf denk dan: geen vakantie volgend jaar, wen er maar aan.

En toch nog heel even over het koloniale verleden, Sylvana Simons heeft weer iets gevonden om haar haat over te spuien. Deze keer is het de roti ovenschotel van een bekende NEDERLANDSE grootgrutter. En doet roept natuurlijk vragen op bij Sylvana. Want zegt u nu zelf: Is dit niet gewoon culinair kolonialisme?! Sylvana zegt op haar Twitter-pagina dat ze het ‘culinaire kolonialisme’ nooit zal kunnen begrijpen. Volgens de BLM-diva is het overheerlijke roti-gerecht namelijk geen ovenschotel! En daar zit dan ook de pijn. “Noem het gewoon een ‘kerrie ovenschotel met sperziebonen en kip”, aldus de culinair-activiste Simons. Jodekoeken Negerzoenen nu Roti, wen er maar aan




Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.